Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapitola 44 - Sladké vyznání

28. 5. 2009

Vrátil se k večeru, když už Naruto spal. Nebyl si jistý jestli by si měl jít sám lehnout. Nebyl si jistý ničím. Ani sám sebou. Věděl, že to v sobě dlouho tutlat nedokáže. Pokud mu Naruto předhodí háček, Sasuke se chytí a tajemství bude krutou pravdou.
Po chvíli se přece jen přisedl k Narutovi.
,,Tři měsíce. Tři měsíce, aby se rozmyslel, co dál.“ Pokud se ovšem do těch tří měsíců nezblázní. ,,Sakra, proč musíš být tak… tak…“ nenašel slova. V duchu si kolikrát říkal, jak je Naruto krásný, přitažlivý, ale nahlas to říct nedokázal. ,,Kdo tebe získá, bude mít štěstí,“ zašeptal a odešel z pokoje. Pokořen láskou k dávnému příteli byl nucen opustit svůj vlastní pokoj. Ano, Sasuke Uchiha byl poražen tak obyčejným ale přesto intenzivním pocitem, jako je láska.

Uběhl týden. Poměrně klidný týden. Naruto byl zamlklý kvůli smrti Jirayi, Sasuke byl zamlklý kvůli Narutovi. Nikdy by neřekl, že Kakashi na tom bude mnohem líp než on. S Minatem už spolu bydleli přes měsíc. Sasuke má pořád navrch s manželstvím, ale oni dva mají přece jen něco, co on ne. Opětovanou lásku. Sasuke v duchu Kakashimu záviděl.
Sasuke zrovna seděl na židli a snažil se myslet na cokoliv jiného než byl Naruto, který byl ještě zamlklejší než jindy. Najednou do místnosti vtrhl ninja.
,,Jsou tu znovu. Útočí na východní část vesnice.“ Naruto prudce vstal z židle odhodlaný evidentně skočit Akatsuki pod ruce.
,,Evakuujte vesnici. Ať se o ně postarají Chunini. Jounini se rozdělí do čtyř skupinek a postupně se rozmístí od podzemních skrýší. Zhruba po osmdesáti metrech. Čtvrtá obklíčí Akatsuki, ale v žádném případě nesmí do boje zasahovat.“ Ninja kývl a odešel.
,,Naruto, prosím tě, nedělej žádnou pitomost,“ prosil ho Sasuke.
,,Ty budeš v třetí skupině. S Kakashim a Minatem.“
,,Naruto-“
,,Jdi, do tohohle mi nikdo kecat nebude.“ Sasuke věděl, že to Naruto myslí vážně. A proto o něj měl strach. Byl si jistý, že provede nějakou blbost a on se nechtěl svěřovat mrtvole. Chtěl ho živého.

O pár minut později stál na určené pozici, vedle Kakashiho. Z Akatsuki se vyklubal jeden Akatsuki. Pein. A Sasuke měl teď ještě větší strach.
,,Soustřeď se,“ napomenul ho Kakashi.
,,To jde těžko, když vím, že zítra budu pohřbívat Narutovo tělo.“
,,On se přece nechceš zabít.“
,,Chce pomstit Jirayu a to za každou cenu. I za cenu života.“
,,S tím, ale nic nenaděláš.“
,,Mohl bych. Měl bych být tam s ním, ne tady stát jak kůl v plotě, když stejně víme, že zrovna tady se nic nestane.“
,,Je to jeho příkaz. Musíš mu věřit.“
,,Já mu věřím, ale v tuhle chvíli ho ovládá pomsta. Znám to. Člověk udělá pitomost a někdy ji ani nepřežije.“
,,Je mi jasný, že musíš mít strach, ale-“
,,Nic nechápete. Minato stojí pár metrů od nás. Neriskuje svůj život. Navíc, on o vašich citech ví. Naruto si teď myslí, že je sám. Že když zemře, nikomu chybět nebude. Včera jsem mu řekl, že bych pro něj zemřel. Myslím, že je čas mu to dokázat,“ prohlásil a rozběhl se pryč. Kakashi ho nestihl zarazit. Věděl, že by to nemělo cenu.
Sasukemu stačila chvíle, aby zahlédl Naruta a Peina. Z prvního pohledu by řekl, že Pein to Narutovi pěkné dává sežrat. Ale Naruto pokaždé vstal a  bojoval dál. Sasuke tušil, že Narutovi moc sil nezbývá. Přesto ale bude bojovat dál. Do posledních sil.
Sasukeho překvapilo, že Naruto nepoužije Kyubiho. Zřejmě, protože se bojí o Vesnici. Chce ji zachránit, ne zničit.
Viděl, jak Naruto znovu spadl na zem. Tentokrát mu trvalo déle se zvednout. Vlastně to neudělal. Peinovi ruce začali s pečetěmi a Sasuke věděl, že se blíží konec. Nerozmýšlel se. Prostě to musel udělat. Pro Naruta.


,,Můžeš mi sakra vysvětlit, co to bylo?“ ječel Naruto. ,,Cos tam dělal? Porušil jsi příkaz.“
Sasuke neodpovídal. Měl sklopenou hlavu a snažil se nezačít křičet. Naruto má koneckonců pravdu.

,,Jsi nezodpovědný idiot, který si prostě musel prosadit svou,“ pokračoval Naruto a strčil Sasuke na pohovku. ,,Chováš se jak malé dítě. Proč jsi to vůbec udělal?“ zeptal se a začal mu čisti ránu na ruce. Co mu měl odpovědět? Protože ho miluje? Bylo to trochu pošetilé, ale on to musel udělat. Koneckonců to zabralo a útok odrazil. Pein navíc utekl a všichni přežili.
,,Nechápu tebe. Nemyslel jsem si, že bys to opravdu udělal.“
,,Co?“ zvedl Sasuke hlavu.
,,Zemřel pro mě.“
,,Co řeknu, myslím vážně.“
,,Zvládl bych to.“
,,Jasně, do hrobu není cesta těžká.“
,,Říkám, že bych ho zvládl,“ zvýšil Naruto hlas. ,,Neměl jsi tam lízt.“
,,Zvykni si.“
,,Co?“
,,Když už jsem tady, zpátky v Konoze, s tebou jako manželem, tak tě nenechám zemřít.“ Naruto se na něj chvíli překvapeně díval.
,,Meleš blbosti.“
,,Nemelu blbosti,“ namítl Sasuke. Naruto se na něj díval pohledem plný očekávání. Čekal, co řekne dál. Nevědomky nadhodil prut s háčkem. ,,Říkám pravdu a možná jsem ji měl říct celou už dřív. Třeba bys tak neriskoval.“
,,Já nechápu o čem mluvíš.“

,,Nech to být,“ zavrtěl hlavou Sasuke. Neudělá to. Nemůže. Tohle není pro něj.
,,Ne, počkej. Něco jsi chtěl říct, tak to řekni.“
,,Ne.“
,,No tak.“
,,Naruto, říkám ti, že ne! Nech to být.“
,,Jak chceš, tak tedy budu pokračovat v nadávání. Porušil jsi příkaz, takže musíš být potrestán.“
,,Co? Zachránil jsem ti život. Chceš mě trestat?“
,,Jo.“
,,Nedává to smysl, beze mě bys tu teď nebyl.“
,,Mám ti být vděčný?“
,,Neškodilo by to.“
,,Za co? Že jsi mi nedovolil dokončit pomstu? Že jsi… myslel jsem, že ty to chápeš.“
,,Já pro pomstu nehodlám zemřít. Ty ano. Copak by to mělo smysl?“
,,Tobě do toho nic není.“
,,Je mi do toho hodně. Víš, co se píše v manželské smlouvě? Ve nemoci i ve zdraví budu při tobě stát. Něco se ti snad na tom nelíbí?“
,,Nechci tě mít pořád za zadkem.“
,,No hold nemáš na výběr. Protože já tady budu a ještě hodně dlouho. Rozvodem se mě nezbavíš. Nějaký stupidní podpis mě toho všeho nezbaví.“
,,Co? Proč? O čem to mluvíš?“
,,Jsi hroznej zabedněnec a snad právě proto ti to nedokážu říct.“
,,Co?“ naléhal dál Naruto.
,,Celých devět měsíců, ze začátku to vypadalo tak nevinně. Obyčejný chtíč. Sakra, teď se za to nenávidím.“
,,Co to meleš?“
,,Nic. Zapomeň na to. Nepochopil bys to.“
,,To je fakt, pokud mi to neřekneš. No tak, mě můžeš věřit.“
,,Fakt?“ Naruto  sebou ublíženě trhl. ,,Promiň, já ti věřím. Tohle ti ale říct nemůžu, tolik bych chtěl. Jenže to nejde, protože bych tě ztratil.“
,,Cože? Jak ztratil, já přece nikam nejdu.“ Sasuke se pousmál. Vždycky tak nevinně hloupý.
,,Ach jo, ty seš fakt pitomec.“
,,Co? Tak mi to řekni. Co se ti stane, když otevřeš hubu a řekneš pár vět.“ Sasuke ale zavrtěl hlavou. Musel by v sobě mít hodně alkoholu, aby něco takového vyslovil.
,,Týká se to mě?“ Sasuke po chvíli váhaní kývl. ,,Copak je to tak hrozné? Něco jsem ti udělal? Ublížil ti nějak?“
,,Ne.“
,,Jenže já to tak vnímám. Všiml jsem si tvého chování. Zvláštně se na mě díváš, chodíváš pryč. Vždyť ty už prakticky nespíš v posteli. Tolik tobě vadím?“
,,Ne, sakra. Tak to není,“ zvýšil Sasuke hlas.
,,Tak jak to je?“ naléhal dál Naruto. ,,Připadám si jak tehdy, když jsem byl malej kluk a všichni se m kvůli Kyubimu stranili. Copak se mě taky bojíš? Myslel jsem, že ty jsi jiný.“ Narutův hlas zněl téměř zoufale. To Sasuke nechtěl. ,,Proč mi nevěříš?“
,,Sakra já ti věřím. Věřím ti jako nikomu a v tom je ten problém,“ vybouchl Sasuke a chytil Naruta za ramena. ,,Svěřil bych ti život. Vlastně už ho máš ve svých rukách. Cokoliv uděláš, cokoliv řekneš. Máš mě v moci.“ Celou dobu téměř křičel.
,,Já-já tě nechápu,“ vykoktal Naruto. Sasuke začínal být zoufalý. Co měl ještě říct. On byl muž činu ne slova. Nenapadlo ho nic lepšího. Pustil Naruta jen, aby ho mohl ho mohl obejmout kolem pasu. Přitiskl ho k sobě, že cítil jak mu buší srdce. Nečekal na protesty nebo svolení a přitiskl svoje rty na jeho. Naruto sebou cukl, ale Sasuke ho svíral příliš pevně. Sasuke ho překvapil a on nevěděl, co má dělat.
,,Zamiloval jsem se do tebe,“ zašeptal Sasuke a nedal Narutovi čas na odpověď. Znovu uzamkl jeho rty v polibku. Tenhle polibek byl jiný, než ten u dveří. Tenkrát to bylo něžné nevinné políbení, teď v tom bylo víc vášně, dravosti.
Sasuke uvolnil sevření a hlavu svěsil na úroveň Narutova hrudníku.
,,Jsem blbec. Blbec, který tě už několik měsíců miluje.“ Čelem se o něj opřel. ,,Neřekl jsem ti to, protože jsem měl obavy, že odejdeš. Radši jsem tě z povzdálí pozorovalo, než abych tě nechal odejít.“
Naruto pořád vstřebával Sasuke… vyznání nebo doznání nebo co to bylo. Nemohl tomu uvěřit. Sice to do sebe zapadalo, všechny ty nálady a tak. Ale nikdy by ho nenapadlo, že ho Sasuke miluje.
,,Sasuke,“ začal Naruto.
,,Ne, radši nic neříkej. Nikdy jsem ti to nechtěl říct a chci mít aspoň chvíli pocit, že toho nelituju.“
,,Sasuke, já ale…“ odmlčel se.

,,Zapomeň na to,“ řekl Sasuke a odtáhl se. Neodvažoval se podívat Narutovi do očí. Je to venku a on má tak deset vteřin než se Naruto sbalí a odejde.
,,Sasuke,“ zašeptal Naruto a díval se na Sasukeho. Najednou mu připadal zlomený. Nikdy by si nemyslel, že ho takhle uvidí. Vypadá to, že láska dokáže skolit opravdu každého.
Sasuke čekal, co bude dál. Byl připraven čelit čemukoliv a svým způsobem se mu i ulevilo. Najednou ucítil na tváři dotyk pod kterým byl nucen zvednout hlavu. Než stačil cokoliv říct, ucítil na svých rtech ten známy teplý dotek. Ale nebyl to on, kdo líbal. On byl líbán. To Naruto teď ochutnával Sasukeho rty.
Byl to dlouhý polibek a nikdo z nich se neodvažoval ho přerušit. Teprve až prudké otevření dveří a následovný křik je donutil od sebe odtrhnout.

,,Parchante,“ zaznělo místností a Sasukeho tvář zasáhla žaťatá pěst.
,,Tati,“ vykřikl Naruto a chtěl Sasukemu pomoct vstát. Minato ho ale chytil za zápěstí a odtrhl ho od něj. Naruto se chtěl bránit, ale jeho otec měl v záchvatu vzteku neuvěřitelnou sílu. Během několika vteřin byl Naruto pryč a Sasuke zůstal sám. Pořád cítil Narutovy rty na svých stejně jako Minatovu pěst na tváři.
Snažil se vzpamatovat z toho, co se stalo. Bylo to tak rychlé. V jednu chvíli se líbali a vypadalo to, že i Naruto ho snad má rád a teď je sám.
Ale ne na dlouho. Má šanci získat Narutovo srdce a nenechá nějaký blbého chlapa, který nejspíš prochází krizí středního věku, aby mu to pokazil.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-D

(kejt, 22. 7. 2009 11:37)

je to nádherný jé to je krásný já mislela že se toho snad nedočkám že mu to řekne ale zase jim to skazil minato ten musí bejt všude :)

:-D

(Gaara z púšte, 19. 7. 2009 17:57)

no konečne sa ten Sasuke priznal...no a ten koniec...no nemám slov :-D

********

(MIREK, 5. 6. 2009 0:47)

Myslím že už jsem to v nějakém tom komentáři říkal, ale ten tatík mi někoho hrozně moc připomíná...

............

(akyra, 2. 6. 2009 14:26)

to byla paráda ale ten konec doufám že se sasuke nenechá jen tak vytlačit zvlášt po tom co se mu přiznal:)

^_^

(Glorilian (http://glorilian.sblog.cz), 29. 5. 2009 16:37)

Konečně...

... ta kapitola byla strašná =D, jsem na chudáka Sasukeho pořád vduchu řvala: "Tak už mu to řekni." a na Naruta: "Ježíš, ty seš dement." =D

O_O

(terkic, 28. 5. 2009 20:43)

jééé konečně je to venku:) a krize středního věku no lool:D

Jooo! Aje to venku!

(Ayumii!!!, 28. 5. 2009 16:39)

Parádní díl! A ten konec mě málem zabil! =D

...

(Lilirose, 28. 5. 2009 16:17)

co?? krize středního věku no nemálo chcípám xD xD konečně mu to vyklopil já myslela že už se toho ani nedočkááám HURÁÁÁÁ

×××××

(suzu-chan, 28. 5. 2009 12:57)

Krize středního věku ? LOOOOL . N-chan , ty máš vždycky hlášky , já z nich nemůžu XD .

.....

(morituri, 28. 5. 2009 9:57)

tak krize středního věku :-D to na minata uplně sedí :-D