Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapitola 1

24. 5. 2008
Tichým lesem šli čtyři postavy. Tři z nich přibližně stejného věku. Čtvrtá postava byla jejich učitel, jejich sensei.
„Jak dlouho ještě?“ postěžoval si jeden z nich. Nikdo mu neopověděl. Jenom jediná dívka v skupince vypadala, že ji za chvíli dojdou nervy a vybuchne jako sopka.
„Už mě to tu pěkně nudí,“ zněla další stížnost od stejného zdroje.
„Tak dost Naruto,“ vyjela dívka a otočila se k partnerovi „Ještě cekneš a jednu schytáš!“
Blonďatý mladík na ni překvapeně zamrkal. Věděl, že její výhružky je třeba brát vážně, tak radši držel jazyk za zuby.
Rozcuchané vlasy senseie se zastavili.
„Co se děje Kakashi-sesnei,“ zeptala se dívka a rozhlížela se kolem sebe. Odpovědi se jí nedostalo. Ale i třetí z týmu se zastavil a černými oči skenoval přírodu kolem.
„Sasuke?“ řekla s nadějí, že jí odpoví. Ani tentokrát se nedozvěděla víc. Jenom Naruto se zmateně díval na každého z nich a nechápal jejich chování.
„Co s váma je lidi?“ řekl.
„Někdo…“ řekl Sasuke, ale nedořekl. Z keře naproti nim se vyřítila postava. Ihned poznaly, že jde o dívku. Když si jich všimla, zastavila se a vypadalo to, že se jich lekla. Hned za ní se vyřítili další tři postavy v černých pláštích. Sasuke okamžitě poznal o koho jde. Zamračil se a přichystal se na útok. Dívka o krok couvla.
„Klid Sasuke, nejde nám o tebe,“ řekl jeden z nich. To ale jakoby Sasukeho neslyšel a chystal si jeden ze svých shurikenů.
Dívka, která až doteď stála vedle nich, se rozběhla pryč. Ostatní jen sledovali jak ji tři útočníci následují.
„Moc se mi to nelíbili. Myslím, že bysme jí měli pomoct,“ řekla váhavě Sakura. Než však dořekla větu, Sasuke se rozběhl stejným směrem, jako dívka.
Už po cestě se mu v hlavě rojilo tisíce otázek. Proč je poslal? A kdo je ta dívka?
Po pár minutách se zastavil. Vyskočil na strom a rozhlížel se kolem. Uslyšel křik a řinkot zbraní. Během chvilky je našel. Dívka stála uprostřed hloučku stromů a kolem ní stály tři útočníci.
„Pojď s námi,“ řekl jeden z nich. Dívka byla vyděšená, ale i tak vzdorovitě zavrtěla hlavou. Další z nich na nic nečekal a ohnal se po ní něčím, co připomínalo sekyru. Dívka zvedla ruce a zraň se o ně zastavila. Přitom po sobě nechala hlubokou ránu, která okamžitě začala krvácet. Takhle to zkusil ještě pětkrát, ale dívka nechávala vztyčená a bránila se. Přitom ji po rukách stékala krev z hlubokých ran.
„Blázníš, on ji chce živou a zdravou,“ vzpamatoval se další a zadržel ho. Teď už Sasuke na nic nečekal a na každého z nich hodil shuriken. Postavy se ohlédli směrem k stromu, kde stál a než je stačili zasáhnout, zmizeli.
Sasuke seskočil k dívce.
„Kdo jsi?“ zeptal se jí. Dívka se na něj vyděšeně podívala. Nejspíš toho dnes už prožila dost.
Než se stačil zeptat na něco dalšího, ostatní je doběhli. Naruto při pohledu na spoustu krve zblednul a Sakura jen tiše vykřikla.
„Naruto, Sakura, Sasuke,“ řekla dívka tiše. Všichni se na ni překvapeně dívali. Jaktože zná jejich jména?
„Co je to za holku?“ zeptal se Naruto. Nikdo mu neodpověděl. Dívka těkala očima z jednoho na druhého a vypadala, jako by viděla ducha. Udělala krok a vypadalo to, že se chystá utéct. Místo toho se jí podlomili nohy a dívka omdlela do trávy.
„Ať je to kdokoliv, je nejspíš důležitá pro bratra,“ řekl Sasuke.
„Ale proč?“ řekla nechápavě Sakura. Moc toho o jeho bratrovi nevěděla, ale Uchiha klan si vybírá jen silné lidi. O někoho slabého by tak nestáli.
„Řekli, že ji chce živou a zdravou,“ zopakoval jejich slova.
„Tak jako tak, vypadá to, že nás zná i když mi ji ne,“ řekl Kakashi a přešel k ležící dívce „Takže ji vezmeme do vesnice,“ dodala a zvedl ji ze země.
Všichni tři kývli a následovali Kakashiho.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nadpis... :)

(Jeanne, 2. 6. 2008 15:36)

no, začíná to zajímavě... ^^ jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál...:)