Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chyba? - Druhé dějství

31. 5. 2011

Stužkovací večírek se na škole probíral ještě několik dní po. Vždy je to velká událost, vždy se o tom mluví. Pro Naruta to ale bylo mučení. Každý šept, drb i obyčejná věta pro něj byla jako obvinění. Měl pocit, že chodí s přiznáním připnutým na zádech. Kdokoliv se na něj podíval, měl dle Naruta pohled odsouzení. Co ho vždy uklidnilo, bylo Lenyho chování.Kdyby to věděli ostatní, věděl by to i on a to by Naruto poznal. Už dost jen proto, že na Marsu, či kam Leny gaye střílí, je trochu jiné klima.
Bylo to jak řekl Sasuke. Všichni měli z večera smíšené pocity. Protože nechtěli přiznat zapomenuté momenty, jen přikivovali a občas dodali, že to bylo hustýýý.
Naruto si dovolil trochu vypnout až o týden později.Řekl si, že kdyby jeho krátká aféra vyšla najevo, už by byl dávno na kříži a touto dobou by vstával z mrtvých.
Bohužel toto povolení v pozornosti bylo jen nevědomým klidem před bouří... před malým deštěm.

,,Naruto?" Stačilo jen vyřknutí jeho jména a Naruto věděl, že je zle. ,,Po vyučování přijď prosím ke mě do kabinetu." Ačkoliv se tón snažil udržovat v míře "o nic nejde", Naruto tam slyšel i emoce, které se mu nelíbili. Do země ho ještě více zadupalo Sasukeho: ,,Každý si tím projde.", které následovalo hned jak jeho bratr opustil učebnu.
,,Co jsi provedl?" zeptal se Leny.
,,Experiment," vydechl Naruto, ten den možná i naposledy.

V hodinách dějepisu se učitel snaží svoje žáky co nejvíce zaujmout, co nejvíce jim tehdejší dobu přiblížit. Naruto právě přesně věděl, jak se cítí odsouzený vedený na šibenici. Přemýšlel o tom, že uteče a prostě řekne, že na to zapoměl. Prošlo by mu to? Zřejmě ne. Itachi vypadá, že by atomu neublížil, ale bylo jasné, že ona věta je rozkaz a žádné ústupky se neberou.
,,Posaď se," pobídl ho, jakmile Naruto po váhávém zaklepaní vešel dovnitř. Jediná zřejmě přijatelná židle byla posatvená přímo naproti Němu. Skoro jako u výslechu... možná ani ne to skoro.
,,Stalo se něco?" zeptal se Naruto. Věta, která udělá svatouška téměř z každého. Projevená starost a nenápadně podstrčená lítost.
,,Nebudu chodit kolem horké kaše. Tady vlastně ani není na co se ptát, protože o tomhle by Sasuke nelhal. Jen mi to prostě nedá."
,,Co?"
,,Ten večer. Když jsem za tebou Sasukeho poslal, netušil jsem, jak se to vyvrbí. Jinak bych to nedělal." Naruto se ani nezmohl na slovo. Nešlo to. Výčitky ho začali naplňovat hned při prvním vyřčeném slovu tohoto projevu.
,,Jak to víte?"
,,Jsem jeho bratr a váš třídní. Vím, že se v noci nevrátil domů a vím s kým odcházel. Ani jsem se nemusel ptát, stačilo tě minulé dny pozorovat. Sasuke sám mi to jen potvrdil."
,,Já se omlouvám." Za co přesně, to nevěděl. Ale přišlo mu to správné.
,,Ty nemáš za co, Naruto," zadíval se na něj omluvně. Nechtěl, aby se Naruto omlouval. Aby něčeho litoval a zbytečně si tak řpidělával starosti. ,,Takové věci se stávají a do Sasukeho osobní života a i do tvého mi nic není. Jen jsem chtěl vědět, jestli je všechno v pořádku? Mezi tebou a Sasukem?"
,,Je jako beránek," ujistil ho, teď už klidnější. Byl rád, že očekávané výčitky se nekonali. ,,Vlastně mě překvapuje, jak taková věci může i vztahy napravit. Nemáme se rádi, ale už tu není ta zlostná nenávist."
,,To bych měl být zřejmě rád, i když bych si toho přál docílit jinou cestou." Skoro si to žádalo o to říct: Jinak by to zřejmě stejně nešlo., ale nebylo by to vhodné. ,,Proto jsi byl poslední týdny takový roztěkaný?"
,,Nechápu."
,,Kvůli své... orientaci." Ježiš marja. Teď Narutovi došlo, že si celou dobu lámal hlavu se svojí nákloností k Němu, ale nedostal se k tomu, aby si řekl, že On prostě zřejmě je jen na ženský. To je dost dobrý argument proti hlásku v jeho hlavě, který mu neustále říká, že zamilovat se je lidské.
,,Z toho si nedělám takovou vhlavu. Pokud se to tedy nevyvěsí na školní nástěnku."
,,Máš mé slovo. Je tu tedy něco, ať už cokoliv, co tě trápí." Dost už těch deja vu. Je to jako kolovratek.
,,Je to prostě složitější. Je to maturitní ročník, každý to snáší prostě jinak."
,,Chápu, že být na to jen sám není lehké. Ale vyplatí se to."
,,Jistě." Asi jako když vyhodíte peníze z okna.
Nebyla to tedy poprava, jen odstranění mrtvol. Poznámka: Už nikdy neopakovat. Vrátit se k normálnu a události předešlých dnů ignorovat.

P.S. A jsme zpět u kratších částí. K tomuto snad ani není co říct. Jen musím nějak povznést Itachiho. Ještě chvíli v tomto stylu a bude mi připadat nemorální pokusit se někoho tak světského dát dohromady s Narutem.
Pro Itachi: Mám záchytné body. Vím, jak se ti dva k sobě dostanou. Vím, jakou roli tam Sasuke bude hrát. Prostě takový hrubý obrys, velmi hrubý. Asi jako když nakrelsíte obdelník a řeknete, že je to pouze rám obrazu.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

=^__^=

(Kagome/Kurama, 1. 6. 2011 17:07)

No, zatím mi připadá vážně nemožné dát Itachiho dohromady s Narutem XD Nějak si to vůbec neumím představit XD Jsem fakt zvědavá, jak to uděláš, abychom ti uvěřili, že to tak opravdu je ^-^ Budeš se muset snažit, Nel-chan xD A za to "Každý si tím jednou projde" bych Sasukemu v tu chvíli asi urvala hlavu O__o xD
Teeda, jako ty bych psát nemohla... Patřím k těm, kteří mají velkou většinu dopředu naplánovanou, jinak bych se bála, že budu psát, psát a nejdnou zjistím, že jsem až moc odbočila a už to nejde zpátky. Pokaždé se nechám unést xD Proto jsou moje jednorázovky na konci vždy něco jiného, než co jsem chtěla, protože ty nijak neplánuju :D Noo, hodně štěstí s tímhle ^-^

Nadpis

(Lilith-sama, 1. 6. 2011 16:20)

Takže otázku, čo na to Itachi by sme už mali. Lenže teraz je otázne, či to dopadne dobre, alebo nie dobre. A Nelie-sama píše väčšinou hepáče, tak to musí dopadnúť dobre, takže snáď teraz neporuší tradíciu keď sa mi už začala táto kapitolovka páčiť pomaly viac ako PZMM, ktorú teraz (zase) čítam.