Jdi na obsah Jdi na menu
 


Každý má svou temnou tvář

15. 4. 2011

Zázraky se dějí... opravdu, Naruto toho byl svědkem. Uplynuly necelé tři týdny od začátku školníh roku a on zatím nevynechal jedinou hodinu. Zřejmě zamrzlo peklo a nikdo mu o tom neřekl.
Narutovi se podařilo identifikovat, co ho drží ve škole. Jednak to byl incident s Sasukem. Naruto veděl, a i Sasuke to moc dobře věděl, že ho může kdykoliv prásknout ostatním ze třídy. Neudělal to... zatím. Sasuke se hned další den tvářil, jakoby mu někdo srazil ego o dvě stě bodů. To bylo pro Naruta dostatečnou odměnou. Sasukeho pokoření.
I když byl Naruto zvědavý, co doopravdy vedlo Sasukeho k tak primitivní lži, neodvážil se s ním promluvit, ani s jeho bratrem.
Což nás přivádí k důvodu číslo dvě. Sasukeho bratr je učil tělocvik, který byl jednou týdne, dvě hodiny. Mimo to je ale i měl na anglický jazyk a to byla pak každodenní jízda. Naruto ani nevěděl, že nějaký takový jazyk umí.
Při jeho hodinách si Naruto málem vykrotil hlavu. Neustále těkal očima z Sasukeho na jeho bratra. Byli si podobní, to ano, ale jinak... byli jako oheň a led. Normální člověk a cvok. Jaktože někdo si tak blízký, může být tak odlišný? Navíc Itachi, ano to by snad šlo, Sasukeho vychovával a zřejmě mu byl nablízku i v dětském domově. Za tu dobu si nevšiml žádného náznaku rozepře.

,,Brácho, já ti říkám, to je naše výhra," radostně se smál Leny, když se mu pod ruky dostala opravená písemka z anglické gramatiky. ,,tuhle známku jsem naposledy viděl na základce." Naruto nakoukl na jeho poškrtaný papír. Za tři. No, na Lenyho opravdu slušný výkon.
I před Naruta přistála jeho písemka.
,,Cože?!" Řekl to víc na hlas, než by chtěl. Celá třída, tedy jejich skupina angličtiny, se k němu rázem otočila.
,,Něco se ti nezdá, Naruto?" zeptal se ho učitel. Pan Itachi? Nechtěl mu říkat Uchiha, s tím příjmením měl spojené jen to špatné, ale asi nic lepšího není.
,,To jen... neudělal jste v opravování chybu?"
,,Proč myslíš?"
,,No, tady je napsaná dvojka, do této kategorie já nepatřím. Dvojky dostává tak možná Sasuke, a to když má špatný den." Viděl ten pobavý úšklebek na Sasukeho tváři.
,,Jestli tě to uklidní, Sasuke má za jedna, i když tak tak," podíval se na něj káravým, bratrským pohledem. ,,Tohle je tvoje písemka a já jsem rozhodně nepochybil. Tu známku si zasloužíš."
,,Já se ale neučil," namítl Naruto.
,,Ježiš, Naruto, ty seš vůl," uslyšel Lenyho. ,,Já bych za takovou známku vraždil."
,,Tak k tomu doufám nedojde, možná bude stačit umět líp opisovat," usoudil Uchiha. ,,Jestli máš o písemce nějaké pochybnosti nebo je tam něco, co by jsi chtěl vysvětlit, můžeš přijít v konzultačních hodinách."
,,Dobře," kývl Naruto. Nevěděl, jestli onu návštěvu uskuteční, ale... on přístup k učení a škole nezměnil, jaktože se tedy změnily jeho známky?
Během hodiny, v čase, kdy měli překládat věty, Naruto pozoroval jejich učitele. Sám si něco psal do sešitu a byl zřejmě plně zabraný do práce. Naruta zaujal jeho výraz ve tváři. Když se totiž neusmíval, tak jak to dělal po většinu času, šel z něj i trochu strach. Kdyby ho takhle potkal někde na ulici, vyhnul by se mu obloukem. Když by to měl provnat s Sasukem... ten se snad nikdy nesmál, ale Naruto by nikdy při pohledu na něj nepomyslel na strach. Sasuke byl prostě starý bručoun. Jeho bratra si ale Naruto zafiksoval za ty tři týdny jako mile vyhlížejícího učitele. Zřejmě měl ale i svou temnou stránku.

Když skončila škola, Naruto byl odhodlaný si dojít pro vysvětlení svojí známky. Pořád nevěřil, že mu právěm patří tak vysoké skóré. Celou dobu procházel otázku po otázce, konzultoval to nejen s učebnicí ale i písemkami ostatních. Byly tam malé chyby, které neměl opravené.
,,Naruto, já ti říkám, nech to bejt. Buď rád, takhle nemůžeš propadnout," radil mu Leny.
,,Tebe by to neštvalo?"
,,I já dostal lepší známku a neřeším to. Nastaly nám zlatý časy, tak s toho koukej něco vytěžit."
Naruto nevěděl, co říct. ,,Normálně by tě to neštvalo."
,,Možná," přiznal Naruto. Nikdy by se ale nestalo, že by mu někdo z učitelů dal lepší známku. ,,Jenže... je to Uchiha," řekl. ,,Sasukeho bratr. Já se jim nechci nějak zadlužit nebo dát jim pocit, že mají nade mnou moc. Co když toho později využije."
,,Myslíš pana Hodného, Itachi Snesukomukolivcokolic?" Možná měl Leny pravdu, moc to řešil. Měl by to nechat být. Vždyť je to jen jedna známka.
,,Fajn, nechám to být. Přeháním."
,,Tak je to správně," pochválil ho Leny. ,,Tak, už jsi promýšlel, kdy to u tebe roztočíme?"

P.S. Mám trochu trable s tím, jak Itachiho oslovovat. Protože je tam hlavní postavou Naruto, samotné Itachi mi přijde řpíliš osobí, ale učitel Uchiha nebo pan Uchiha? No já nevím. V Japonsku daljí za jméno -san nebo -sensei a mají to... čestina je moc komplikovaná.
P.P.S. Zřejmě mnoho z vás neodolá a vyjádří se k onomu tématu "lepší známky". Už se vám to někdy stalo? Mě třeba jo, ale nějak jsem si netroufla cokoliv k tomu říct.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:)

(Itachi-chan, 15. 4. 2011 20:24)

Tenhle příběh se mi rozhodně líbí, mám moc ráda školní prostředí. Jsem zvědavá, jak je dáš dohromady a taky by mě zajímalo, jak tam bude figurovat Sasuke. Nemůžu se dočkat pokračování :)
S tím oslovením bych to vyřešila buď s příponou -sensei, nebo když mu nechce říkat "Uchiho", tak jenom "pane" nebo "pane učiteli". Vždyť o jiných učitelích asi moc mluvit nebude, takže se v tom neztratíme. U nás ve škole je to nejlepší, my říkáme učitelům křestním jménem, tikáme jim a oni naopak nám. Je to možná divný, ale pak je s učitelma o hodně víc srandy :D
P.S.: Itachiho bych jako takovýhlo učitele rozhodně taky brala ;)

Nadpis

(Lilith-sama, 15. 4. 2011 19:09)

Tak to vyrieš ako v japonsku. Napíš sensei, všetci budú rozumieť a dilema je fuč. Pekná kapitola. Len by ma zaujímalo, ako ich dáš dokopy. Zatiaľ to vypadá tak, že... skôr z nich budú najlepší kamoši, ale vzťah veľmi nie. Ale nie že mi niečo napovieš!!! Ja sa chcem nechať prekvapiť. A ako ťa poznám, ty ma prekvapíš všetkými desiatimi. Teším sa na pokračko.

=^__^=

(Kagome/Kurama, 15. 4. 2011 19:04)

Hezký, zatím se mi povídka fakt zamlouvá :)
Já taky souhlasím s oslovením učitel, dokud tam nebudeš více mluvit o nějakém jiném učiteli, nám bude jasné, o koho se jedná ^-^ Popřípadě Uchiha starší (senior asi ne xD) :D
Upřímně - jo, už se mi stalo, že jsem dostala lepší známku, než bych si zasloužila, a ne jednou, takže to neřeším, teda pokud jsi tím PPS myslela právě tohle. Nějak by mě nenapadlo se k tomu vyjádřit. Snad Itachiho důvody nejsou tak průhledné, jak by se na první pohled mohlo zdát :)

....

(ElenEstel, 15. 4. 2011 15:19)

je to krásné, líbila se mi a s tím oslovením učitel je do vyučování podle mě lepší